Vanwymelbeke | Heulestraat 54, 8560 Gullegem | tel : 056 22 15 90 | Data Protection Notice |

  • Facebook - Grey Circle

Plaatsen van lichtkoepels

Lichtkoepels zijn structurele oplossingen om daglicht in woon- en leefruimtes toe te laten. We spreken over lichtstraten als verschillende beglazingselementen worden gekoppeld.

Met diverse lichtstraten kunnen wij een ruimte veel lichter en ruimer maken.

Zo bestaat de mogelijkheid om natuurlijk licht binnen te brengen op plaatsen in de ruimte waar ramen onvoldoende licht bieden. Door de oriëntatie op het platte dak geven lichtstraten en lichtkoepels een veelvoud aan licht in vergelijking met verticale beglazing (ramen).

Om een waterdichte montage te kunnen garanderen worden de lichtstraten en -koepels steeds geplaatst op een waterdichte opstand.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen koepels en lichtstraten in glas en deze met kunststofbeglazing.

Kunststofbeglazing heeft als voordeel dat het budgetvriendelijke oplossingen biedt. Deze materialen worden voornamelijk toegepast in industriële omgeving. Op vlak van isolatie kan vandaag al heel wat in kunststof. Opengaande elementen kunnen meestal geïntegreerd worden.

Glas en aluminium hebben het onmiskenbare voordeel van duurzaamheid. Op vlak van isolatie worden de strengste normen behaald. Bovendien zijn ze onderhoudsvriendelijk & inbraakveilig!. Deze materialen worden vaker gebruikt in de residentiële woningbouw en kantoren. Kan naar wens gelakt en afgewerkt worden in elk Ral-kleur, ook voor maritieme - of stadsatmosfeer. Opengaande elementen kunnen in de meeste lichtstraten geïntegreerd worden.

Wenst u een vrijblijvende offerte ? Contacteer ons voor meer informatie.
Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van onze diensten.

Plaatsen van ronde en opale koepels. Ook opengaande koepels beschikbaar. Totale afwerking van het dak en de koepels met EPDM.